Onsdag 19 oktober 2011

Winter's Bone

 

 

Winter's Bone
Regi: Debra Granik
USA 2010
1 tim 39 min

 

WINTER'S BONE är en intensiv thriller som handlar om 17-åriga Ree Dolly som letar efter sin försvunna pappa bland Missouris kriminella gäng.

Ree (suveränt spelad av Jennifer Lawrence) lever ett tungt liv i en hård värld, hon tar hand om sina småsyskon och sin mamma, hon har axlat ansvaret för familjen och när hon får veta att de riskerar att bli hemlösa på grund av att pappan pantsatt deras hem så ger hon sig ut i den karga trakten för att söka efter honom. 

Det är mörker, det är misär, det är mästerligt! Jennifer Lawrence bär rollen och filmen med värdighet och tyngd, och det ges fler fantasiska rollprestationer i en miljö som defintivt inte lockar till besök i verkligheten, men ett besök i filmens värld bör absolut göras!   

WINTER'S BONE blev dubbelt prisbelönad när den hade premiär på Sundance filmfestival 2010, med festivalens Grand Jury-pris för bästa film och pris för bästa manuskript. Filmen, som är baserad på en bästsäljande bok, har välförtjänt uppmärksammats vid flera filmfestivaler och filmprisutdelningar.  

Med: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Garret Dillahunt

 

Läs mer om filmen och se trailer: 

Filmens webbplats

Winter's Bone på IMDb

Winter's Bone på kritiker.se
 

 

 

 

 

Filmer hösten 2011

Norwegian Wood

Winter's Bone

Ond tro

Tre

Blue Valentine

Igelkotten 

 

Se alla Visade filmer

bodensfilmstudio.se 2007-2011 • kontakt@bodensfilmstudio.se