Onsdag 7 mars 2012

A Dangerous Method

 

 

A Dangerous Method
Regi: David Cronenberg
UK/Tyskland/Kanada/Schweiz 2011
1 tim 40 min

 

Med: Viggo Mortensen, Keira Knightley, Michael Fassbender

Två av världens mest intelligenta, men kanske också mest kontroversiella män, Carl Jung och Sigmund Freud har en intensiv och turbulent relation som leder fram till psyko-analysens födelse. Deras gemensamma nämnare blir den djupt störda, men också intelligenta och vackra Sabina Spielrein som både enar och splittrar dem.

Filmen bygger på John Kerrs bok A Most Dangerous Method och manusförfattaren Christopher Hamptons pjäs The talking cure.

Den unga Sabina tas in på sjukhuset i Zurich där C G Jung arbetar. Han bestämmer sig för att testa kollegan Sigmund Freuds teorier och bedriver psykoanalys med sin nya patient. Relationen utvecklas till en kärleksförbindelse. Freud blir en konsult för Jung i hans arbete men de två kommer allt mer på kollisionskurs med varandra. Freud föraktar Jungs dragning till det mystiska medan Jung anser att Freud är alltför fixerad vid de sexuella drifterna. Allt slutar så småningom i en krasch.

David Cronenberg har regisserat flera minnesvärda filmer genom åren, alltifrån The Dead Zone (1983) och Flugan (1986) till de senare årens A History of Violence (2005) och Eastern Promises (2007) - de två senare med Viggo Mortensen i en huvudroll, precis som i denna film.

 

Läs mer om filmen och se trailer här:

Filmens webbplats 

A Dangerous Method på Facebook

A Dangerous Method på IMDb

A Dangerous Method på kritiker.se

 

 

 

 

Filmer våren 2012

Jane Eyre

Benda Bilili!

Bridesmaids

A Dangerous Method

Apflickorna

Nader och Simin - en separation

 

Se filmstudions alla
Visade filmer 

 

bodensfilmstudio.se 2007-2012 • kontakt@bodensfilmstudio.se